Sportpsychologie

TeamNL

Via TeamNL van NOC*NSF is een netwerk van sportpsychologen en psychiaters beschikbaar voor topsporters die actief zijn (geweest) in de sport. Prestatiedruk, veel op reis zijn of moeten voldoen aan bepaalde eisen die een ander jou oplegt; alles bij elkaar is topsporter zijn best een zwaar vak. Helaas zien we dat topsporters extra kwetsbaar zijn om slachtoffer te worden van grensoverschrijdend gedrag, zowel door de trainer/coach als door medesporters.

Bij het Centrum spreken we steeds vaker topsporters over welke problemen zij ervaren in hun sportcarrière. De sportpsychologen van TeamNL kunnen goed ondersteunen bij verwerking van een incident én tegelijkertijd ondersteunen tijdens je prestaties. Zij werken vertrouwelijk en delen geen gegevens waar je geen toestemming voor geeft. De casemanagers en vertrouwenspersonen van het Centrum werken vertrouwelijk en los van de topsportafdeling NOC*NSF. We weten uiteraard wel hoe we jou als topsporter desgewenst kunnen doorverwijzen. 

VSPN

Het landelijk netwerk van sportpsychologen, VSPN, is gespecialiseerd in de begeleiding van sporters op veel gebieden. Je kunt bijvoorbeeld beter worden in je sport als je je door een psycholoog laat begeleiden. Maar ook als je iets naars hebt meegemaakt, kun je gebruikmaken van een sportpsycholoog. De sportpsycholoog begrijpt de context, jouw ambitie, en het belang dat je sport voor jou heeft. Samen kunnen jullie kijken hoe je een gebeurtenis kunt verwerken. 

Heb je vragen over psychosociale begeleiding of behandelingen? Neem dan contact met ons op.