Vertrouwenspersoon Sport

Help het is mis! Incident!

Bij clubs op hogere niveaus kan sprake zijn van gokgerelateerde matchfixing en mogelijke betrokkenheid van criminele organisaties. Ben jij Vertrouwenscontactpersoon op topsportniveau of bij een club in de hoogste divisies van de competitie en heb je een vermoeden van matchfixing? Neem dan direct contact op met de sportbond of het Centrum Veilige Sport. Vanuit deze organisaties kunnen ze je ook goed doorverwijzen naar de juiste mensen bij de politie. 

Ben jij Vertrouwenscontactpersoon bij een reguliere vereniging (niet op de allerhoogste niveaus) en heb of hoor je over vermoedens van competitievervalsing? Neem contact op met de betreffende sportbond of maak een aantekening op het wedstrijdformulier.

Cursus voor Vertrouwenscontactpersonen

Tijdens de training voor Vertrouwenscontactpersonen (VCP's) besteden we aandacht  aan de positie hij of zij inneemt als er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe vangt je als VCP iemand op die iets komt melden of vragen? Waar kan een beschuldigde terecht? En hoe kan een bestuur ondersteund worden als er een melding is of als zij preventiebeleid willen ontwikkelen?

-> Meer informatie over de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon