Kennis en kunde

Het is goed om als vereniging de kennis te hebben om zelf cursussen en lezingen te kunnen geven. Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) biedt je de handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Preventie is vooruitdenken. Zorg dus dat je de juiste kennis in huis haalt én gebruikmaakt van alles dat al beschikbaar is voor jouw vereniging. Op de onderstaande pagina’s vind je hier meer over.

  • Wil je bijvoorbeeld de actuele cijfers weten over grensoverschrijdend gedrag in de sport? Ga dan naar Feiten en Cijfers
  • Op de pagina Presentatie over preventie kun je een presentatie plannen vanuit CVSN of de Academie voor Sportkader. Voor verenigingen en gemeenten maken we een aangepast programma met specifieke vragen. We behandelen onderwerpen zoals het herkennen van situaties, en bieden inspiratie voor preventiemogelijkheden.
  • We bieden ook meerdere cursussen en sessies aan voor trainers, coaches en bestuurders.

We willen een eerlijke en veilige sport. Voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over de onderwerpen hebben we per onderwerp e-learnings gemaakt over sport en integriteit. De modules maken je bewust van wat jij kunt doen en hoe je leert herkennen wat er in je eigen sportomgeving gebeurt.

CVSN organiseert periodiek informatiebijeenkomsten voor verschillende doelgroepen en over diverse thema’s. De bijeenkomsten kunnen op locatie zijn, maar we hebben ook een uitgebreid aanbod van webinars.