Voor en over professionals

De rol van vertrouwenscontactpersoon vraagt om gespreksvaardigheden, een integere houding en kennis van de sportnetwerken. De opleiding bestaat uit theorie en praktijklessen. 

Opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon

Vanuit het Centrum Veilige Sport bieden we een speciale opleiding tot vertrouwenscontactpersoon bij de vereniging aan. De opleiding duurt in fysieke vorm 1 dag of 2 dagdelen en kan ook online worden gevolgd. Om zo je lesdag goed te kunnen beginnen, maak je een e-learningmodule.
Na afloop van de opleiding krijg je een deelnamecertificaat en voegen we je toe aan ons landelijk VCP-netwerk. We houden je op de hoogte van en met nascholing.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan de positie die jij als vertrouwenscontactpersoon inneemt als er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe van je iemand op die iets komt melden of vragen? Waar kan een beschuldigde terecht? En hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is? Maar ook: hoe kan zij preventiebeleid ontwikkelen? Je oefent heel praktisch gesprekstechnieken en bespreekt samen met de trainer verschillende casussen.

De opleiding wordt ook aangeboden via het landelijk sportakkoord. Informeer bij je gemeente of zij een tegemoetkoming in de kosten vergoeden. 

-> Meer informatie over de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon