Voor en over professionals

De rol van vertrouwenscontactpersoon vraagt om gespreksvaardigheden, een integere houding en kennis van de sportnetwerken. De opleiding bestaat uit theorie en praktijklessen. 

Opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon

Vanuit het Centrum Veilige Sport bieden we een speciale opleiding tot vertrouwenscontactpersoon bij de vereniging aan. De opleiding duurt in fysieke vorm 1 dag of 2 dagdelen en kan ook online worden gevolgd. Om zo je lesdag goed te kunnen beginnen, maak je een e-learningmodule. Na afloop van de opleiding krijg je een deelnamecertificaat en voegen we je toe aan ons landelijk VCP-netwerk.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan de positie die jij als vertrouwenscontactpersoon inneemt als er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe van je iemand op die iets komt melden of vragen? Waar kan een beschuldigde terecht? En hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is? Maar ook: hoe kan zij preventiebeleid ontwikkelen? Je oefent heel praktisch gesprekstechnieken en bespreekt samen met de trainer verschillende casussen.

De opleiding wordt ook aangeboden via het landelijk sportakkoord. Informeer bij je gemeente of zij een tegemoetkoming in de kosten vergoeden. 

Nadat je de opleiding hebt gevolgd vinden we het belangrijk je regelmatig bij te scholen. Niet alleen om je kennis up to date te houden, kennis en ervaring uit te wisselen met andere vertrouwenscontactpersonen, maar ook om je te informeren over nieuwe ontwikkelingen.

Volg daarom regelmatig een terugkomdag/nascholing voor vertrouwenscontactpersonen. En wil je je kennis verder uitbreiden? Kijk dan eens naar één van de vele andere opleidingen die het CVSN aanbiedt

-> Meer informatie over de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon