MIND Korrelatie

MIND Korrelatie is een landelijke organisatie die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp biedt. De hulpverleners geven individueel advies en hulp aan iedereen die daarom vraagt. Zij kijken samen met de hulpvrager welke mogelijkheden die heeft om zelf aan de slag te gaan met de problemen waar zij of hij mee kampt. De gesprekken kunnen telefonisch plaatsvinden, online, via chat, WhatsApp en mail.

De hulpverleners bieden hulp bij verschillende onderwerpen, zoals (seksueel) misbruik, mishandeling, depressie, relatieproblemen, angst, dwang, pesten en vele andere problemen. Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. Zij luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar meer gespecialiseerde hulpverlening en/of websites. Eén gesprek is meestal voldoende voor de hulpvrager om zelf verder aan de slag te gaan of op zoek te kunnen gaan naar meer gespecialiseerde hulp.

De hulpverleners bieden niet alleen hulp en advies aan slachtoffers van psychische of psychosociale problemen, maar ook aan hun naasten. Mensen die zich zorgen maken over een ander kunnen met een hulpverlener niet alleen bespreken hoe zij diegene het beste kunnen helpen, maar ook zij goed voor zichzelf kunnen blijven zorgen.

Meer informatie over de hulpverlening en de openingstijden van MIND Korrelatie is te vinden op www.mindkorrelatie.nl.