FIER Sport Chat

Bij Chat met Fier kun je (anoniem) je verhaal delen. De FIER-chat is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen die sporten of actief zijn als vrijwilliger, trainer of coach in de sport.

Je kunt chatten over dingen die je zelf hebt meegemaakt, die je hebt gezien of waarvan je denkt dat iemand uit je omgeving ermee te maken heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan ongewenste aanrakingen, seksueel misbruik, pestgedrag, geweld, bedreigingen of discriminatie. Het maakt niet uit of dat nu speelt of in het verleden is gebeurd.

Ben je als topsporter op reis en vind je dat spannend of heb je heimwee? Ook dan mag je met FIER chatten. Twijfel je ergens over? Stel gewoon je vraag. De medewerkers van het chatteam luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt. 

Je maakt zelf een nickname aan en de chat blijft voor jou bewaard. Dat is handig als je weer verder wilt praten. Word je gestoord door iemand en wil je niet dat diegene ziet dat je aan het chatten bent? Als  je de chat snel wegclickt, verschijnt er een neutrale webpagina.

FIER staat in verbinding met het Centrum Veilige Sport. Toch is de chat tussen jou en FIER vertrouwelijk. In overleg met jou kan FIER de coördinator van het Centrum vragen om extra ondersteuning. De medewerkers van FIER kunnen jou ook rechtstreeks in contact brengen met een casemanager van het Centrum.

De FIER chat is open als het Centrum gesloten is, dus maak er gebruik van! 

Wil je als vereniging of sportbond zelf een link naar de FIER-chat op je website plaatsen? Neem contact op met het Centrum Veilige Sport voor de uitleg.