Congres Blijf je stil of praat je erover?

23 november 2021 van 12.30 tot 18.00 uur / Hotel en Congres Centrum Papendal

Tijdens het congres gaan we in op het herkennen en bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Daarbij belichten we zoveel mogelijk thema’s belichten vanuit het oogpunt van de sporter. We nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in de sociale veiligheid binnen de sport: bestuurders, vrijwilligers, medewerkers en vertrouwenscontactpersonen van sportbonden, sportverenigingen en andere sportorganisaties, beleidsmedewerkers van de gemeente, politie, en overige betrokkenen bij de sport.

Aan de hand van verhalen van sporters en verschillende interactieve workshops kunnen de deelnemers zich verdiepen in disverse thema’s rondom grensoverschrijdend gedrag. Op ons markt-/netwerkplein, waar diverse relaties uit ons netwerk zich presenteren, en tijdens de afsluitende netwerkborrel is er alle gelegenheid voor ontmoeting en kennisdeling.

Kosten: € 25,00 per persoon (betaling via Ideal). Meld je aan via dit aanmeldformulier.

Ben je niet namens een vereniging aanwezig? Kies dan in het invulveld ‘Vereniging’ voor N*N. Binnen enkele dagen na het ontvangen van de betaling krijg je een e-mail waarmee je je kan aanmelden voor de workshops.

Programma

Onze dagvoorzitter Huibert Brands zal het congres openen met de directeur van NOC*NSF, Marc van den Tweel. Daarna gaan beide in gesprek met ervaringsdeskundigen Gwen van de Pas, Renald Majoor en Terrance Pieters over verschillende onderwerpen met betrekking tot sport en grensoverschrijdend gedrag. Daarna volgt een programma met workshops, interactieve lezingen en kennisuitwisseling. Als afsluiter gaat Huibert in gesprek met Leontien van Moorsel over haar ervaringen tijdens haar topsportcarrière. Bekijk hier het hele programma.

Marktplein

Tijdens het congres presenteren diverse partijen uit ons netwerk zich op het Netwerkplein. Voor, tijdens en na afloop van het congres kun je met hen in gesprek over hun organisatie en hoe zij bijdragen aan een sociaal veilige sport. De aanwezige partijen op het marktplein stellen zich hier aan je voor.

Coronamaatregelen

Tijdens het congres volgen we de overheidsrichtlijnen ten aanzien van corona op dat moment gelden. Op dit moet iedere deelnemer een groen vinkje hebben in de coronacheckapp om deel te mogen nemen aan het congres. Je krijgt dit groene vinkje als je twee vaccinaties, een herstelbewijs of een Testen voor Toegangsbewijs hebt. De organisatie controleert dit bij binnenkomst.

Heb je nog vragen? Stel ze aan Ieneke Romeijn via ieneke.romeyn@nocnsf.nl