Seksuele Intimidatie en Misbruik

Opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de Vertrouwenscontactpersoon inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of zij preventiebeleid wil ontwikkelen.

De opleiding is 1 dag of 2 dagdelen, vooraf maak je een e-learning module om zo de lesdag goed te kunnen starten. Na afloop krijg je een certificaat voor deelname en word je toegevoegd aan ons landelijk VCP-netwerk.

-> Meer informatie over de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon

Preventiemateriaal

De vertrouwenscontactpersoon kan binnen de vereniging een rol spelen in het bekend maken van verschillende thema's rondom grensoverschrijdend gedrag. We geven je een aantal suggesties en materialen die je vrij mag gebruiken. Ben je op zoek naar specifieke materialen neem dan contact met ons op.

-> Folder Seksuele Intimidatie: informatie voor ouders

-> Folder Seksuele Intimidatie: informatie voor sporters

-> Folder Seksuele Intimidatie: informatie voor jeugd

-> Folder Seksuele Intimidatie: informatie voor trainers

-> Folder Seksuele Intimidatie: informatie voor bestuurders

Centrum Seksueel Geweld

Bij een aanranding of verkrachting verwijs je meteen naar politie en het Centrum Seksueel Geweld. De eerste zorg is hier aan het slachtoffer veiligheid en medische begeleiding te bieden.

Onderwerpen

Pesten

Wanneer er op jouw vereniging mogelijk sprake is van een pestsituatie, is het van belang om hier direct en adequaat op te handelen. Check ons stappenplan en onze e-learning!

Meer informatie

Campagne 'Blijf je stil of praat je erover?'

Video's, posters en advertenties ter ondersteuning van de campagne 'Blijf je stil of praat je er over'. 

Meer informatie

Seksuele intimidatie en misbruik

We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sport omgeving te creëren en om te handelen als het mis gaat.

Meer informatie

Sociale veiligheid in corona tijd

Sociale Veiligheid en Social Distancing, hoe onderhoud ik contact met mijn jeugdteams? Wat zijn de do’s en dont’s? Hieronder volgen een aantal tips die als richtlijn kunnen dienen.

Meer informatie

Matchfixing

Het is belangrijk onze topsporters en hun begeleiders te beschermen tegen fixers en het vertrouwen in de sport te beschermen.

Meer informatie

Doping

Bij de Nederlandse sportieve ambities om bij de beste tien landen van de wereld te behoren, hoort een effectief en efficiënt antidopingbeleid.

Meer informatie

E-learning integriteit

Voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over de onderwerpen hebben we een e-learning gemaakt over sport en integriteit.

Meer informatie

E-learning discriminatie

Wat kan je als bestuurder, coach of vertrouwenscontactpersoon doen als je wordt geconfronteerd met een melding van discriminatie. En wat kan je doen ter voorkoming?

Meer informatie