Matchfixing

Help het is mis! Incident!

Wanneer je als vertrouwenscontactpersoon werkzaam bent op topsportniveau of bij een club in de hoogste divisies van de competitie is het bij vermoedens van matchfixing noodzakelijk direct contact op te nemen met de sportbond of het Centrum Veilige Sport. Vanuit deze organisaties kan men ook goed doorverwijzen naar de juiste mensen binnen de politie. Bij clubs op de hogere niveaus kan er sprake zijn van gokgerelateerde matchfixing en mogelijke betrokkenheid van criminele organisaties.

Wanneer je als vertrouwenscontactpersoon werkzaam bent bij een reguliere vereniging (op niet de allerhoogste niveaus) en je hoort van vermoedens van competitievervalsing, neem dan contact op met de betreffende sportbond of maak een aantekening op het wedstrijdformulier.

Cursus voor vertrouwenspersonen

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de Vertrouwenscontactpersoon inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of zij preventiebeleid willen ontwikkelen.

-> Meer informatie over de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon