Vertrouwenspersonen

Als vertrouwenspersoon heb je de basisopleiding gedaan bij een erkende opleider. Hier heb je geleerd te signaleren en kennis gemaakt met gesprekstechnieken en de escalatieladder bij incidenten.

Om je zelf alert te houden en te blijven leren, volg je geregeld intervisie en ben je aangesloten bij bijvoorbeeld de landelijke branchevereniging LVV.

Zodra je actief wordt in de sport verandert je werkveld. In de sport hebben we te maken met het reguliere strafrecht maar vooral ook met ons eigen sporttuchtrecht. En we hebben een eigen meldcode over hoe we omgaan met incidenten. Zorg dus dat je de juiste informatie gebruikt bij meldingen en bij preventie.

Neem altijd contact met ons op bij twijfels, we denken graag met je mee.

Onderwerpen

Pesten

Wanneer er op jouw vereniging mogelijk sprake is van een pestsituatie, is het van belang om hier direct en adequaat op te handelen. Check ons stappenplan en onze e-learning!

Meer informatie

Campagne 'Blijf je stil of praat je erover?'

Video's, posters en advertenties ter ondersteuning van de campagne 'Blijf je stil of praat je er over'. 

Meer informatie

Seksuele intimidatie en misbruik

We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sport omgeving te creëren en om te handelen als het mis gaat.

Meer informatie

Sociale veiligheid in corona tijd

Sociale Veiligheid en Social Distancing, hoe onderhoud ik contact met mijn jeugdteams? Wat zijn de do’s en dont’s? Hieronder volgen een aantal tips die als richtlijn kunnen dienen.

Meer informatie

Matchfixing

Het is belangrijk onze topsporters en hun begeleiders te beschermen tegen fixers en het vertrouwen in de sport te beschermen.

Meer informatie

Doping

Bij de Nederlandse sportieve ambities om bij de beste tien landen van de wereld te behoren, hoort een effectief en efficiënt antidopingbeleid.

Meer informatie

E-learning integriteit

Voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over de onderwerpen hebben we een e-learning gemaakt over sport en integriteit.

Meer informatie

E-learning discriminatie

Wat kan je als bestuurder, coach of vertrouwenscontactpersoon doen als je wordt geconfronteerd met een melding van discriminatie. En wat kan je doen ter voorkoming?

Meer informatie