Register met ontuchtplegers

Wil je weten of een vrijwilliger, trainer of begeleider is veroordeeld voor seksuele intimidatie in het sporttuchtrecht? NOC*NSF heeft een register met ontuchtplegers in de sport waarin de uitspraken van het ISR en de bonden met eigen tucht zijn opgenomen voor de duur van de veroordeling.

Wanneer het register raadplegen?

Bijvoorbeeld vanwege een sollicitatieproces met een nieuwe trainer of als je een zomerkamp organiseert met kinderen waar veel vrijwilligers bij betrokken zijn. Maar het kan ook wanneer je iemand verdenkt van ongewenst gedrag.

Als een vereniging het register wil raadplegen doen ze dat met medeweten van de eigen sportbond. De beheerder van het register antwoordt terug aan de sportbond. Zo kunnen we de vereniging meteen ondersteunen als de gevraagde persoon op de lijst voorkomt.

Hoe doe je dit?

Gebruik het aanvraagformulier raadplegen registratiesysteem veroordeelden seksuele intimidatie.

Meer weten?

Neem contact op met Miriam.Reijnen@nocnsf.nl of via 06 221 91 395.

Onderwerpen

Pesten

Wanneer er op jouw vereniging mogelijk sprake is van een pestsituatie, is het van belang om hier direct en adequaat op te handelen. Check ons stappenplan en onze e-learning!

Meer informatie

Campagne 'Blijf je stil of praat je erover?'

Video's, posters en advertenties ter ondersteuning van de campagne 'Blijf je stil of praat je er over'. 

Meer informatie

Seksuele intimidatie en misbruik

We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sport omgeving te creëren en om te handelen als het mis gaat.

Meer informatie

Sociale veiligheid in corona tijd

Sociale Veiligheid en Social Distancing, hoe onderhoud ik contact met mijn jeugdteams? Wat zijn de do’s en dont’s? Hieronder volgen een aantal tips die als richtlijn kunnen dienen.

Meer informatie

Matchfixing

Het is belangrijk onze topsporters en hun begeleiders te beschermen tegen fixers en het vertrouwen in de sport te beschermen.

Meer informatie

Doping

Bij de Nederlandse sportieve ambities om bij de beste tien landen van de wereld te behoren, hoort een effectief en efficiënt antidopingbeleid.

Meer informatie

E-learning integriteit

Voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over de onderwerpen hebben we een e-learning gemaakt over sport en integriteit.

Meer informatie

E-learning discriminatie

Wat kan je als bestuurder, coach of vertrouwenscontactpersoon doen als je wordt geconfronteerd met een melding van discriminatie. En wat kan je doen ter voorkoming?

Meer informatie