Cursussen en sessies

Cursus Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag

De cursus Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag is gericht op trainers en coaches. Zij zien en signaleren veel van de sporter, maar herkennen ze ook als er iets misgaat? Waar gaat het over bij grensoverschrijdend gedrag en wat kun jij als begeleider hieraan doen.

-> Cursus Herkennen en voorkomen seksuele intimidatie

Awareness sessies voor bestuurders

Als bestuur is het niet altijd even eenvoudig alles in de gaten te houden op de vereniging. Wat doet een incident met je leden? Wat gebeurt er met het bestuur?  Tijdens een korte sessie nemen we je mee in de beleving van een bestuurder, een lid en een slachtoffer. 

Een bestuurders sessie plannen kan via de website Sportopleidingen.nl, bijvoorbeeld hier of hier.

Onlinescholing Een beetje opvoeder

Speciaal voor trainers en coaches die zich willen verdiepen in pedagogische vaardigheden en jonge jeugd is er de scholing Een beetje opvoeder. Deze online scholing bestaat uit drie blokken met onderwerpen die bij elkaar horen:

  • De basis van training/coaching
  • De vier inzichten
  • Sporten en emoties

Daarnaast vind je in de online omgeving een uitleg over de scholing, de mogelijkheid om een zelfscan te doen en een eindtoets te maken. Niets in deze scholing is verplicht, maar er is wel een geadviseerde route.

-> onlinescholing Een beetje opvoeder

Onderwerpen

Pesten

Wanneer er op jouw vereniging mogelijk sprake is van een pestsituatie, is het van belang om hier direct en adequaat op te handelen. Check ons stappenplan en onze e-learning!

Meer informatie

Campagne 'Blijf je stil of praat je erover?'

Video's, posters en advertenties ter ondersteuning van de campagne 'Blijf je stil of praat je er over'. 

Meer informatie

Seksuele intimidatie en misbruik

We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sport omgeving te creëren en om te handelen als het mis gaat.

Meer informatie

Sociale veiligheid in corona tijd

Sociale Veiligheid en Social Distancing, hoe onderhoud ik contact met mijn jeugdteams? Wat zijn de do’s en dont’s? Hieronder volgen een aantal tips die als richtlijn kunnen dienen.

Meer informatie

Matchfixing

Het is belangrijk onze topsporters en hun begeleiders te beschermen tegen fixers en het vertrouwen in de sport te beschermen.

Meer informatie

Doping

Bij de Nederlandse sportieve ambities om bij de beste tien landen van de wereld te behoren, hoort een effectief en efficiënt antidopingbeleid.

Meer informatie

E-learning integriteit

Voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over de onderwerpen hebben we een e-learning gemaakt over sport en integriteit.

Meer informatie

E-learning discriminatie

Wat kan je als bestuurder, coach of vertrouwenscontactpersoon doen als je wordt geconfronteerd met een melding van discriminatie. En wat kan je doen ter voorkoming?

Meer informatie