Matchfixing

Als bestuurder en begeleider kun je de volgende dingen doen om je club, je sporters en jezelf te wapenen tegen matchfixing.

Ken en communiceer de regels

Laat duidelijk weten dat matchfixing in jouw sportclub niet wordt geaccepteerd. Maak het concreet door sporters en coaches te wijzen op de e-elearning en op de volgende regels:

  • WEES OPRECHT: doe altijd je best, doe nooit mee in het fixen van een evenement
  • WEES VEILIG: wed nooit op je concurrentie, wed nooit op je eigen sport
  • WEES VOORZICHTIG: stel nooit informatie beschikbaar die kan worden gebruikt voor het plaatsen van weddenschappen
  • WEES OPEN: Wanneer je wordt benaderd om vals te spelen, meld dit!!

NOC*NSF heeft een blauwdruk tuchtregels om matchfixing en betting tegen te gaan. Het is van belang de regels over matchfixing goed te kennen om te voorkomen.

Help het is mis! Incident! Neem contact op met het Centrum Veilige Sport voor advies 

Praat er over als je vermoedt dat er sprake is van matchfixing in jouw sportclub. Direct bespreken kan voorkomen dat het erger wordt. Dat kan via ons gratis telefoonnummer 0900-2025590 (werkdagen 08.30-17.30 uur). Of stuur ons een mail: centrumveiligesport@nocnsf.nl

Code betrouwbaar spel & sponsoring

Met de Code betrouwbaar spel & sponsoring voorkom je dat sponsors invloed hebben op de wedstrijd. De code heeft 3 uitgangspunten:

  1. Een sportief wedstrijdverloop
  2. Geen belangenverstrengeling
  3. Bescherming van jonge sporters

De code is opgesteld door de KNVB, ECV, CED en NOC*NSF.

Volg de e-learning matchfixing

Klik hier om direct naar onze gratis e-learningmodule Matchfixing te gaan.

Onderwerpen

Pesten

Wanneer er op jouw vereniging mogelijk sprake is van een pestsituatie, is het van belang om hier direct en adequaat op te handelen. Check ons stappenplan en onze e-learning!

Meer informatie

Campagne 'Blijf je stil of praat je erover?'

Video's, posters en advertenties ter ondersteuning van de campagne 'Blijf je stil of praat je er over'. 

Meer informatie

Seksuele intimidatie en misbruik

We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid om een veilige en positieve sport omgeving te creëren en om te handelen als het mis gaat.

Meer informatie

Sociale veiligheid in corona tijd

Sociale Veiligheid en Social Distancing, hoe onderhoud ik contact met mijn jeugdteams? Wat zijn de do’s en dont’s? Hieronder volgen een aantal tips die als richtlijn kunnen dienen.

Meer informatie

Matchfixing

Het is belangrijk onze topsporters en hun begeleiders te beschermen tegen fixers en het vertrouwen in de sport te beschermen.

Meer informatie

Doping

Bij de Nederlandse sportieve ambities om bij de beste tien landen van de wereld te behoren, hoort een effectief en efficiënt antidopingbeleid.

Meer informatie

E-learning integriteit

Voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over de onderwerpen hebben we een e-learning gemaakt over sport en integriteit.

Meer informatie

E-learning discriminatie

Wat kan je als bestuurder, coach of vertrouwenscontactpersoon doen als je wordt geconfronteerd met een melding van discriminatie. En wat kan je doen ter voorkoming?

Meer informatie